Dokonywanie trafnych wyborów żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to świetne źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest różny w tłuszcze nasycone, a oliwki

są bogate w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, żeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba lub choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają też dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże albo mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które też są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne

także wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, jak szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze myśl o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność i kiedy jest wielka

to faktycznie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olejekcbd3.pl

https://olejekcbd3.pl/leczenie-depresji-za-pomoca-cbd/

Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.